Brug Plaswijckpark, Rotterdam

Een voetgangersbrug als parkentree

Plaswijckpark is een bekend Rotterdams familierecreatiepark temidden van een historisch natuurpark. De publieksattractie ligt aan een groot plassengebied aan de noordrand van Rotterdam. Door de toenemende bezoekersaantallen werd de verkeers- en parkeerdrukte rond de hoofdentree in de wijk te groot. Wij werden benaderd om de verplaatsing van de entree naar de Ringdijk, een stedelijke hoofdweg, vorm te geven.

De nieuwe entree tot het park omvat een voetgangersbrug en een aantal entreegebouwen. De brug verbindt de parkeervoorzieningen met het entreegebied. In dit gebied bevinden zich de kassa’s, een kantoorgebouw met een souvenirwinkel en een restaurant.

Vanaf de hoofdentree loopt een lineaire route het park in. Om deze lijn te versterken heeft het entreegebied een duidelijke staart: de brug, en kop: het restaurant. De brug en de gebouwen behoren door hun vormentaal, materiaalgebruik en constructie tot één ‘beeldfamilie’.

De uitgangspunten bij de uitwerking van de gebouwen zijn de identiteit van de omgeving, de belevingswereld van kinderen en de relatie tussen gebouw en natuur.



naar overzicht projecten naar overzicht projecten

Opdrachtgever: Stichting Plaswijckpark

Datum realisatie: 1999-2000