Nieuws


 • 17.06.2014

  Nominatie! Nieuw CrooswijkOpen or Close

  De Stichting Kleur Buiten heeft het project Nieuw Crooswijk genomineerd voor de Kleur Buiten Prijs 2014. De uitreiking zal donderdag 19 Juni plaats vinden in de Berlagezaal van de faculteit Bouwkunde in Delft.


  © Drost + van Veen architecten bv

 • 12.06.2014

  Bouw Nieuw Overbos vordert snelOpen or Close

  De nieuwbouw van het zorg-en appartementen complex in Heemstede, Nieuw Overbos begint zijn definitieve vorm te krijgen. De 'on-Nederlandse' uitstraling van het tegen de duinen van Heemstede aangelegen complex trekt inmiddels grote belangstelling. Ongeveer 70% van de beschikbare appartementen is verhuurd


  © Drost + van Veen architecten bv

 • 21.05.2014

  Hoogste punt buitencentrum Almeerderhout Open or Close

  Donderdag 22 mei is de feestelijke viering van het officiële hoogste punt van het door ons ontworpen buitencentrum Almeerderhout van Staatsbosbeheer! Bijzonder is dat de spanten zijn vervaardigd van hout uit de bossen van Staatsbosbeheer zelf! De oplevering staat gepland voor eind 2014.


  © Drost + van Veen architecten bv

 • 07.05.2014

  Voorbereidingen bouw bibliotheek Den Helder in volle gang Open or Close

  Met het verplaatsen van de nutsgebouwen bij school 7 in Den Helder zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van start gegaan! Dit maakt de weg vrij om in juli met de heiwerkzaamheden te beginnen en de fundering van de nieuwe bibliotheek te leggen.


  © Drost + van Veen architecten bv

 • 05.03.2014

  Woonworkshop Nieuw Crooswijk druk bezocht Open or Close

  De co-creatie woonworkshop gisteravond werd goed bezocht door enthousiaste potentiële bewoners. Op dit moment wordt het vijfde blok in de wijk Nieuw Crooswijk ontwikkeld. Tijdens de woonworkshops worden de woonwensen van geïnteresseerden besproken ten aanzien van het gevelbeeld, de grootte en indeling van de woning, de inrichting van de buitenruimte, et cetera.


  Voor Nieuw Crooswijk ontwerpen wij samen met vijf andere architectenbureaus ruim 600 woningen en appartementen in opdracht van NC2018.


  © Drost + van Veen architecten bv

 • 28.01.2014

  Bouw Bezoekerscentrum Natuurmonumenten binnenkort van start Open or Close

  Deze week is de aannemer van het bezoekerscentrum in 's-Graveland bekend geworden. Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek BV uit Amersfoort zal zeer binnenkort starten met de bouw. Het bezoekerscentrum krijgt een uitstraling van een moderne schuur, passend bij de monumentale boerderij die ook op het boerenerf staat. Extra bijzonder aan deze schuur is de sterrenwacht die als afwijkend volume door het schuine dak van het gebouw steekt en functioneert als baken voor de bezoekers van de Gooi en Vechtstreek. De oplevering staat gepland voor eind 2014.


  Ook in Almere wordt binnenkort een bezoekerscentrum naar ontwerp van Drost + van Veen architecten gerealiseerd: Buitencentrum De Kemphaan, in opdracht van Staatsbosbeheer. De aanbesteding voor een aannemer is inmiddels in volle gang.


  © Drost + van Veen architecten bv

 • 22.01.2014

  Stimuleringsfonds steunt onderzoeksaanvraagOpen or Close

  Ons onderzoeksvoorstel Antroposofie als katalysator voor verandering in de organisatie en huisvesting in de zorg is een van de 5 voorstellen die geselecteerd zijn uit 33 inzendingen voor de open oproep Zelforganisatie in de zorg in het kader van de ‘Actieagenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp (AARO) 2013-2016’. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een startsubsidie van € 10.000,- verleend om het voorstel verder uit te werken tot onderzoeksplan. Het onderzoek zal bijdragen aan de kennisontwikkeling op het gebied van zelforganisatie in de zorg.